Flitswagen Beringen/Ham/Tessenderlo nog eens betrapt

Door Kristoff


Datum van foto's: vrijdag 27 december 2013
Tijdstip: 13u15

De Opel Astra van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo is zonder twijfel een van de moeilijkste, zo niet de moeilijkste, flitswagen van Limburg om op foto vast te kunnen leggen. Controles blijven er meestal slechts korte tijd staan en bij de minste melding ervan via radiozender of andere, pakt de agent in en vertrekt naar een nieuwe locatie. Zelf heb ik deze flitswagen nog maar een handvol keer kunnen ontmoeten, en deze week toevallig zelfs twee keer.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Op zaterdag 21 december was ik de Astra al eens tegengekomen op de Koerselsesteenweg (N772), in de richting van Beringen... om middernacht! Het was dat weekend kerstmarkt in Koersel en die liep naar zijn einde toe, het een en ander heeft vast met elkaar te maken. Een tweede keer liep ik de Astra tegen het lijf op de Hasseltsesteenweg (N72a), op 27 december. Deze keer rond de middag (13u15), weer in de richting van Beringen-centrum. De precieze locatie heb ik aangeduid op het kaartje hiernaast: vlak bij het voetbalveld van KVK Beringen.
Ikzelf kwam uit het centrum van Beringen en reed deze flitswagen dus als het ware tegemoet. Door het gure regenweer reed ik zelfs wat minder dan de maximum toegelaten snelheid, waardoor mijn oog al vlug viel op de verdacht geparkeerde wagen in de verte. Vooral de grote mistlichten vielen al van ver op! klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Iets dichterbij deze keer. Van op deze afstand zie je al wat beter wat ik bedoel met de opvallende mistlichten. Dit is misschien wel het enige herkenningspunt aan dit flitsvoertuig, voor de rest springt er niets in het oog. Meer zelfs, hij lijkt zelfs een beetje op een Johnnybak, met zijn verduisterde ramen!
Nog iets dichterbij. De ruitenwissers stonden aan, maar toch zag ik niemand op de bestuurders- of passagierszetel zitten. Ik vermoed dat de agent, om helemaal niet op te vallen, op de achterbank had plaatsgenomen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Tot slot heb ik me ook nog eens gedraaid om een fotootje langs de achterzijde te nemen. Langs deze kant lijkt de flitswagen erg alledaags, waardoor je hem al vlug eens over het hoofd zou kunnen zien en je aan Beringse fanmail zal mogen verwachten. De controle heeft een dik uur geduurd, rond 14u werd er ingepakt en reed de Astra weg, richting Kasteletsingel.

Tekst en foto's: Tekst en foto's: Kristoff

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht