PZ Gent herboren

Door Vince


Datum van foto's: vrijdag 3 augustus 2012
Tijdstip: 18u00

Ook PZ Gent heeft de laatste jaren het aantal snelheidscontroles enorm opgevoerd. De gekende, gestreepte Ford Escort die je in de reportage kon terugvinden is al een tijdlang buiten dienst. Sinds het aanschaffen van twee nieuwe flitswagens, wordt er weer volop geflitst in Gent en de deelgemeentes.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto De twee flitswagens staan reeds een hele tijd hoog op mijn verlanglijstje: de VW Jetta (XFV-982) en de Opel Astra GTC (YID-294). De Opel Astra had me bijna te grazen genomen op de Martelaarslaan richting Rooigemlaan waar die tussen de geparkeerde auto’s stond te flitsen. Hier heb ik jammergenoeg een foto van mindere kwaliteit van! Toen ik me geparkeerd had reed de Astra plots weg. Dit is de binnenring van Gent (2x2 rijstroken) waar de Vmax 50 is.
Toen ik de vrijdagavond rond 17u een melding zag staan van een controle op de Drongensesteenweg (N466), besloot ik om na het werk naar daar te rijden. De flitsmelding stond gemeld richting Drongen, komende van de Rooigemlaan. Eens aangekomen op de steenweg liet ik me bijna verrassen door de VW Jetta. Ik was gefocust op de andere rijrichting (waarin hij gemeld was) maar de wagen had zich nu verplaatst in de andere richting en had zich heel verdekt opgesteld achter een mobilhome. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Dit stuk is beide richtingen een brede 2 vaksbaan gescheiden door een brede berm waar de snelheid sinds meer dan een jaar verlaagd is van 90 naar 70! Door het feit dat de Jetta verdekt opgesteld stond, werden heel veel mensen geflitst, ondanks het feit dat dit een gekende plaats is.
Ik heb de controle een tijdlang staan bekijken van uit het vlakbijgelegen bushokje en de flits ging heel vaak af, ongeloofelijk. Ook hier werd er geflitst vanaf 77 en wetende dat de gemiddelde snelheid hier ongeveer 90 bedraagt, gingen er dus veel op de bon!. De Jetta is uitgerust met de digitale multaradar CM. De agent van dienst stond ons vriendelijk en correct te woord. Eindelijk staat de VW Jetta nu ook in onze kentekenlijst! klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto In PZ Gent wordt er voornamelijk geflitst op de verschillende hotspots zoals de Zwijnaardsesteenweg (thv de oude Carrefour vestiging (50), Brusselsesteenweg Gentbrugge (70) Wiedauwkaai (50), Drongensesteenweg (tussen Ringvaart en Rooigemlaan) (zowel in zone 50 & 70), Frederik Burvenichstraat (Gentbrugge, zone 30!), binnenring (Rooigemlaan, Martelaarslaan) (50), Kortrijksesteenweg (tussen de Sterre en Maria Middelares ziekenhuis) (50) en de Gasmeterlaan (50). Eveneens opgelet in Gent want die heeft een grootse zone 30 waar meer en meer wordt geflitst.

Tekst en foto's: Tekst en foto's: Vince

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht