Al flitsend uitgaan in Brussel

Door Vince


Datum van foto's: woensdag 16 mei 2012
Tijdstip: 21u45

In Brussel is het aantal snelheidscontroles sinds meer dan een jaar sterk opgevoerd en dit voornamelijk in de zone PZ Brussel Hoofdstedelijk Gewest / Elsene.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Op de gekende sites kan je bijna dagelijks meldingen terugvinden, voornamelijk i.v.m. controles bij het uitrijden van de tunnels, dit zowel overdag als ’s nachts. Ik heb in april 2011 reeds een reportage gemaakt over een flitscontrole vanop de brug komende uit de Wettunnel richting centrum.
Volgende tunnels worden bijna dagelijks gecontroleerd: Hallepoort-, Wet-, Beliard-, Louisa- en Vleurgat/Baljuwtunnel. Meestal bevindt het Mesta statief zich bij het uitrijden van de tunnel en wordt de linkerrijstrook gecontroleerd. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Toen ik die bewuste vrijdagavond uitging in Brussel zag ik op Facebook een controle gemeld staan op de binnenring ter hoogte van de Vleurgat/Baljuwtunnel. Zoals gewoonlijk wordt er urenlang op dezelfde locatie geflitst.
Toen ik de tunnels doorreed kwam ik het Mesta 210C statief tegemoet en stond die mooi te blinken op de Baljuwtunnel en werd het uitrijdend verkeer ter hoogte van de linkerrijstrook (richting centrum) gecontroleerd. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto In de tunnels (en overigens op de binnenring) gaat het telkens om 2x2 rijstroken gescheiden door een betonnen middenwand. De snelheid in de tunnels is bijna overal beperkt tot slechts 50km/u maar weinige houden zich aan die snelheid. Let op de rode cijfertjes op de radardisplay achteraan. Die staan op 21.0 en dat is de helling van de radar in aantal graden t.o.v. het horizontaal vlak.
De controle stond hier reeds van ongeveer 18:00 en zou nog tot ’s nachts duren. De Mesta werd begeleid door de gekende Peugeot 206 (VDY-606)... klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto ...en een witte Opel Vivaro (FZU-384). Twee zwaantjes stonden verderop klaar voor de interceptie van de overtreders die in aanmerking kwamen om hun rijbewijs in te leveren, hoogstwaarschijnlijk vanaf een gemeten snelheid van 87.
Vanuit de Peugeot kon je op de laptop de foto’s van overtreders zien. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Tekst en foto's: Tekst en foto's: Vince

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht