Verstoppertje op de Natiënlaan

Door Vince


Datum van foto's: zondag 30 september 2012
Tijdstip: 15u10

Op de N49 richting Knokke wordt door de PZ Damme/Knokke-Heist vrij vaak gecontroleerd en is bij de snelheidscontroles beter gekend onder de naam Natiënlaan. Het is zowel vanuit Aalter als vanuit Antwerpen een drukke verbindingsweg richting Kust.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Het gaat hier over 2x2 rijstroken gescheiden door een brede middenberm. De controles op de Natiënlaan gebeuren vaak op dezelfde plaatsen door de lichtgrijze Nissan X-Trail met nummerplaat SQV-950. Die is reeds jarenlang de vaste flitswagen van de lokale PZ. Meestal staat de Nissan moederziel alleen te flitsen vanop de pechstrook, meestal richting Knokke. PZ Damme/Knokke-Heist heeft onlangs een nieuwe flitswagen met bijhorende apparatuur op statief in gebruik en dit is een donkere Nissan Qashqai.
Dit was vorige zondag evenwel anders. Ik had de laatste maanden al vaker een melding zien verschijnen van een statiefcontrole op dit stuk maar ik dacht dat de Federale Politie daar met statief zou gestaan hebben. Zondagmiddag was het richting Knokke lekker doorrijden op de Natiënlaan, het is zoals gezegd in beide richtingen een 2-vaks baan waar de snelheid beperkt is tot (slechts) 90 km/u. Die baan ziet er op vele stukken eerder uit als een snelweg wat natuurlijk uitnodigt om (een pak) sneller te rijden. Snelheden van 110+ zijn op sommige stukken eerder regel dan uitzondering. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Nergens was de Nissan te bespeuren en zowel via Politiecontrole als via de vallende sterren op de radio waren er geen meldingen van flitscontroles op de Natiënlaan. Opeens gingen de stoplichten van mijn voorligger (die zeker een kilometer voor mij reed) een paar keer na mekaar aan en ben ik beginnen vertragen. Recentelijk is er langs de Natiënlaan een parallelweg aangelegd, waarschijnlijk bedoeld voor zowel het plaatselijk verkeer als landbouwvoertuigen. Op de parallelweg zag ik plots de Nissan staan en iets verderop stond het statief achter de praatpaal verborgen.
Die heb ik pas later gezien in mijn achteruitkijkspiegel. Het statief was amper te spotten, enkel de radarantenne stak een paar centimer uit naast de praatpaal. Hier zullen veel mensen op de bon gegaan zijn met waarschijnlijk een paar forse uitschieters. Het statief stond opgesteld ter hoogte van hectometerpaal (hmp) 73,8. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Dit Nog even terzijde: de N44 van Aalter richting het knooppunt met de E34/N49 in Maldegem is sinds een tijdje volledig aangepast naar 90 km/u! Vroeger mocht je hier nog 120 en aan de kruispunten 90. Hou er rekening mee dat de PZ Aalter (met zijn VW Polo) nu ook gebruik maakt van de flitswagen van PZ LoWaZoNe! Hun Opel Astra (RQG-942) staat nu ook vaak in de zone Aalter en op de N44 te flitsen!

Tekst en foto's: Tekst en foto's: Vince

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht