Formule 1 controles op de snelweg

Door TTT242


Datum van foto's: zondag 2 september 2012
Tijdstip: nvt

Zoals elk jaar weer de terugkerende snelheidscontroles van en naar de F1 in Spa-Francorchamps. Zowel op zaterdag als zondag werden er door Wegpolitie Limburg snelheidscontroles met onderschepping gehouden. In de provincie Luik heeft men de motorrijders van de politie blijkbaar meer voor verkeersregeling nodig dus daar bleef de snelheidscontrole beperkt tot de normale flitsploegen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Zaterdag ochtend was het rond een uur of 9 a 10 al opletten op de E313 richting Luik tussen Bilzen en Tongeren aan hmp 91.7 aan de gekende brug in de middenberm. De Toyota Avensis break stond achter het bord en de digitale Mesta 210C stond bijna op de kop van de vangrail maar niet goed zichtbaar.
Motorrijders van de Wegpolitie reden af en aan om de grootste overtredingen en de buitenlanders dadelijk aan de kant te zetten. Zaterdag waren er vermoed ik een 3 a 4 tal motoren. Soms hadden de motoren het zo druk dat er zelfs buitenlandse overtreders niet aan de kant werden gezet. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Deze duitse bestuurder kan hier op dienstparking in Tongeren dadelijk betalen of zijn wagen achterlaten. Deze wagen reed aan een 150 a 160 voorbij de radar.
En de controles op zondag.....zelfde locatie en recept, al stond de radar op drievoet nu nog wat meer naar de middenberm. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Ook zondagvoormiddag was er onderschepping. De zwaantjes kregen zelfs versterking van motorrijders van de Nederlandse KLPD hier in gele jasje te zien. Ik vermoed dat er 2 nederlandse motoragenten bij stonden en naar ik vermoed ook onderschepping uitvoerden. Misschien enkel voor de nederlandse bestuurders die te snel langs de radar reden.
Op de dienstparking van Tongeren was het redelijk druk. De overtreders werden opgewacht door 2 koffiebusjes, een anonieme Opel Zafira en een gestreepte Audi en Volvo S60. Deze laatste stond tegen het verkeer in om vermoedelijk de kentekens in te voeren in de mobiele terminal voor controle op keuringsbewijs, verkeersbelasting, diefstal e.d. Het aantal overtreders, vooral de nederlandse, zal wel niet zo hoog liggen als andere jaren omdat de snelweg E313 in Geel volledig afgesloten was. De meeste nederlanders zijn vermoedelijk via Antwerpen-Brussel-Luik gereden. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto In de provincie Luik voert de wegpolitie ook controles uit maar niet specifiek richting Spa. Op de E40 Aken richting Luik maar voorbij de afslag naar de E25 Spa stond deze vw passat met Mesta op drievoet in de werfzone max 70 ergens thv hmp 107 voor Herve. Toen ik terugkeerde om de wagen en radar op de foto te zetten reed deze vlak voor mij de snelweg op, vandaar deze foto. Ik reed nog even achter de wagen aan om te kijken of er een nieuwe opstelling ging volgen maar in Blegny ging deze van de snelweg en reed een binnenweg op en ging vermoedelijk wegens het middaguur zijn boterhammetjes ergens rustig opeten.
Bij het terugkomen van Francorchamps is het op de E313 ri Antwerpen nog altijd opletten aan de werfzone in Boirs hmp 101.8. De Traffic Observer, semi mobiele laserflitspaal staat daar nog steeds alles sneller dan 50 km/u te flitsen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Op de flitslocatie met onderschepping tussen Bilzen en Tongeren stond deze groene Mercedes A met kenteken CAW-799 in de rechterberm richting Antwerpen. Deze wagen gebruikt enkel een multanova op statief maar er stond geen radar bij. Vermoedelijk gaat de flitsploeg die met 2 agenten in de Avensis zat straks elk apart flitsen omdat er misschien enkel onderschepping is tot een uur of 13 a 14. Oppassen straks dus bij de terugweg.

Tekst en foto's: Tekst en foto's: TTT242

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht