Nieuwe digitale pakezel Aalst

Door Pinni3


Datum van foto's: zondag 2 oktober 2011
Tijdstip:

Afgelopen weekend waren er veel politiekantoren die de deur openden voor het grote publiek naar aanleiding van de openbedrijvendag, waaronder ook PZ Aalst. Ik ga het even niet hebben over de openbedrijvendag (zie repo Asterix900) maar over de nieuwe aanwinst van PZ Aalst.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Bij politie Aalst gaat men deze flitswagen binnenkort in gebruik nemen. Een hele mooie Jetta van 2011 met onder de motorkap een 2 liter Diesel. De nummerplaat is 1-BUM-862 en de wagen heeft een nieuwe digitale Gatso radarinstallatie gekregen.
Na wat rondkijken viel me op dat er geen enkele ijkingssticker op de digitale Gatso hing. De wagen en de meetapparatuur waren blijkbaar nog niet zo lang in het bezit van PZ Aalst. De ijking van het toestel moet nog gebeuren. De inbouw is al voorzien door PolisService. Geen enkele agent heeft op dit moment al een opleiding gehad voor het bedienen van het toestel. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto


Je mag deze nieuwe pakezel dus binnen ongeveer een maand verwachten op de wegen in en rond Aalst voor het uitvoeren van snelheidscontroles. Tegen die tijd zou de opleiding van de agenten in orde zijn en het toestel geijkt zijn door het BMI (Belgisch MeetInstituut, onderafdeling van het NMI).


Tekst en foto's: Tekst en foto's: Pinni3

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht