Nieuwe flitswagen van PZ HaZoDi

Door Eddy VdB


Datum van foto's: maandag 19 september 2011
Tijdstip: 16u25

Slechts 4 dagen geleden werd er op ons forum voor het eerst melding gemaakt over een nieuwe Ford S-Max die als flitswagen zou worden gebruikt door politie Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek, vandaag al werden de eerste foto's binnengestuurd van één van onze bezoekers.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto De inzender rijdt op de Wijvestraat in Zonhoven, komende van Heusden-Zolder. Op deze weg werd de S-Max vorige week ook voor het eerst gespot. De snelheidsbeperking die hier geldt is 70 km/u.
In de verte is de flitswagen al te zien. Hij staat in de rechterberm geparkeerd, net na een 70 km/u-bord. Ondertussen had een lid van ons forum de wagen ook gespot en gemeld: radar lim wijvestraat zonhoven met nieuwe s-max (kristoff) 15:55:39. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Deze foto is van iets dichterbij getrokken. Op de foto is het niet duidelijk te zien, maar volgens de inzender heeft de S-Max een gewone haaienvin op zijn dak en vlak daarvoor staat een Astrid-antenne. Dit is waarschijnlijk het enige wat deze wagen kan verraden als je hem langs achter nadert, verder ziet hij er doodnormaal uit.
Langs voor is hij natuurlijk iets beter te herkennen. Er is digitale apparatuur ingebouwd in deze wagen, wat natuurlijk een hele stap vooruit is op de oude Fiesta met ingebouwde Gatso. Het is ons nog niet duidelijk of deze Fiesta nog gebruikt wordt, maar hij is recent nog aan het werk gezien, dus waarschijnlijk gebruiken ze voorlopig beide wagens. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Tekst en foto's: Tekst en foto's: TTT242 & Eddy VdB

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht