Opendeurdag PZ Voeren en ZP SECOVA

Door Kristoff & TTT242


Datum van foto's: zondag 11 september 2011
Tijdstip:

Zondag 11 september 2011, naast de wereldwijde herdenking van de ramp in de Verenigde Staten, nu 10 jaar geleden, staan er vandaag ook 3 opendeurdagen op het programma. Wij bezoeken er vandaag 2: PZ Voeren en ZP SECOVA.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto In de namiddag besluiten we eerst richting Chaudfontaine te trekken om naar de opendeurdag van ZP SECOVA te gaan. Onderweg naar daar werden we op de E40 in Luik voorbij gestoken door deze gloednieuwe Audi A6 van de WPR die op weg was naar een dringende opdracht.
Eenmaal aangekomen op het commissariaat van ZP SECOVA komen we voor een verrassing te staan. Naast de Mesta 210C die bij de Peugeot Bipper YSQ-786 hoort, blijken ze er ook over nog een tweede Mesta 210C te beschikken! De eerste Mesta werd ingebouwd in de Bipper tentoongesteld. Daarnaast beschikken ze ook over een statief om de Mesta buiten de Bipper te gebruiken. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto De tweede Mesta 210C stond op de passagierszetel van een oude witte Renault Clio met nummerplaat AVC-695. Het is ons niet duidelijk of dit wel mag, maar misschien doen ze dit enkel voor de opendeurdag? Normaal staat een ingebouwde Mesta 210C altijd op de achterbank of in het autokoffer.
Daarna ging onze tocht richting Voeren, dit keer zonder verrassingen. Alle wagens waren ons reeds bekend. Deze Ford Focus break XAG-453 doet dienst als videowagen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Ook deze Ford Fiesta SXY-635 was ons bekend, maar hier hadden we enkel een slechte foto van in onze kentekenlijst staan. De ingebouwde radar is nog altijd de analoge Gatso.
Als afsluiter nog wat gestreept speeltuig van PZ Voeren: een BMW-motor en een Ford Transit Connect met een opklapbaar signalisatiebord op het dak. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Tekst en foto's: Tekst en foto's: Kristoff & TTT242

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht