Mobiele ANPR Belastingsdienst

Door Pinni3


Datum van foto's: vrijdag 16 maart 2012
Tijdstip: NVT

Het Mobiele ANPR toestel van de belastingsdienst.
Merk toestel :Sait Zenitel Model : Autovue Mobile
De controle stond opgesteld op de Hoofdverbinding Tienen Sint-Truiden (N3).
De controle bestond uit 2 Mercedes Vito busjes van de Vlaamse Overheid (Vlaamse Belastingdienst). Er zijn vermoedelijk een 3-tal kentekenlezers in gebruik in de 5 Vlaamse Provinciale afdelingen van de Vlaamse Belastinsgdienst.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Ik kwam eerst het voertuig tegen dat de wanbetalers aan de kant zette. Mijn vermoede was eerst de douane die controles uitvoerde op diesel. Dat komt hier in de fruitstreken heel vaak voor. Tot mijn verbazing was er een man in een geel-groen fluo vestje wagens aan de kant aan het halen. Douane doet dit meestal niet aan. Toen zag ik de tekst op de wagen: Vlaamse Overheid Dienst belastingen.
Mij Euro viel dadelijk! Eindelijk krijg ik het ANPR systeem (Speelgoed van VODB )te zien. Ik reed verder door richting Tienen waar ik iets voor Orsmaal-Gussenhoven de mobiele ANPR spotte. Het eerste voertuig dat je tegen kwam van Tienen naar Sint-Truiden had de kentekenlezer aan boord. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto De kentekenlezer is niet van het type dat we kennen van de politie diensten. Deze hebben een aluminium behuizing en bevatten IR Leds om ook nummerplaten te kunnen scannen tijdens de nacht of zeer donkere dagen. In het donker of bij nacht ga je deze mensen dus vermoedelijk niet tegen komen tenzij ze het filmgebied flink oplichten met een extra IR Spot of een volledig verlichte plaats door mobiele verlichting die de politie wel eens opzet bij een grote algemene controle.
Deze Mobiele ANPR heeft tegenover de andere ANPR van de politie diensten geen IR leds. Het is eigenlijk een hele stugge webcamera die ze kunnen verdraaien naar elke richting. Het bedienen van de camera rotatie gebeurd ook via de touchscreen-unit van het toestel. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto De touchscreen-unit staat op het tafeltje in de wagen. De effectieve controle unit ligt zoals je hier kan zien op de passagiersrij juist achter de bestuurders stoel. Of de camera gewoon op het dashbord staat of de cameravoet een magneet heeft zoals de mobiele ANPR systemen van de politie was me niet duidelijk.


Ik had opgemerkt dat de camera naar de lucht aan het staren was.
Opmerkelijk !
De reden dat hij in de lucht aan het staren was is omdat de collega die verder richting Sint-Truiden stond al genoeg klanten had om even zoet te zijn.
Dan zetten ze de camera even uit of richten hem de lucht in.
Zo krijgt de collega die de staande houding doet ook de tijd om de wanbetalers allemaal af te handelen.


Tekst en foto's: Tekst en foto's: Pinni3

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht