Controle zwaar vervoer met mobiele remmentestbank

Door Pinni3


Datum van foto's: maandag 23 januari 2012
Tijdstip: NVT

Een 2-tal weken geleden werd er weer een grote federale actie (NaWay) opgezet op maandag voormiddag. Op de snelwegen in alle provincies in België ging die voormiddag de aandacht naar het zwaar transport.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Op de paking van de E313 in Tessenderlo richting Antwerpen was er nog geen politie te zien op het vroege uur (ofwel waren deze aan het rijden om vrachtwagens van de snelweg te plukken) maar stond er wel deze apparatuur op de parking.
Er was veel volk aanwezig van de Douane en van FOD Mobiliteit. Deze laatste dienst had blijkbaar een speciaal toestel mee. Het betreft hier een mobiele remmentestbank voor vrachtwagens. Dit is de eerste keer dat we deze tegen komen. Sinds wanneer deze mobiele remmenbank in gebruik is, is ons niet bekend. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto Het aantal controles op het vrachtvervoer is enorm gestegen het laatste jaar en ook in 2012 blijven verschillende diensten zoals de Wegpolitie, Douane, FOD Mobiliteit en de Wegeninspectie gecoördineerde acties ondernemen.


Deze reportage heeft niets met een flitscontrole te maken maar wel met een controle op vrachtvervoer.


Tekst en foto's: Tekst en foto's: Pinni3

De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van flitsservice.be weer en is voor volle verantwoording van de auteur.


flitsservice.be wordt gesponserd door:
Terug naar het reportage overzicht