Hier staan straks trajectcontroles in Mechelen

 

De stad Mechelen wil tegen het einde van het jaar op veertien plaatsen trajectcontroles invoeren. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde eerder al aan dat ze de intentie hebben om dit jaar twintig nieuwe en dertig omgevormde trajectcontroles te installeren. 

Vandaag zijn in Mechelen al de eerste twee van veertien trajectcontroles op lokale wegen in gebruik genomen. Bedoeling is om tegen het einde van het jaar op veertien plaatsen trajectcontrole met ANPR-camera's in te voeren, goed voor twintig kilometer aan gemeentewegen. De ingreep kost de stad zo'n 1,5 miljoen euro. 

Het stadsbestuur wil hiermee een mentaliteitswijziging teweegbrengen bij enkele hardleerse hardrijders. "Dit systeem van trajectcontroles is een rechtvaardig controlesysteem dat efficiënt en eerlijk werkt", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Vijftig andere trajectcontroles
Eerder was al bekend dat er ook twintig volledig nieuwe trajectcontroles komen langs gewestwegen in Vlaanderen, goed voor meer dan 75 kilometer gewestweg. Daarnaast kondigde minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aan dat 54 vaste flitspalen in Vlaanderen worden omgebouwd tot dertig trajectcontroles. 

De nieuwe controles komen bovenop de vijf reeds bestaande trajectcontroles. 

Alle trajectcontroles op één kaart:https://nieuws.vtm.be/binnenland/hier-staan-straks-trajectcontroles

Link naar video:  https://nieuws.vtm.be/binnenland/hier-staan-straks-trajectcontroles 

 
 
Bron: VTM Nieuws
 
  1-8-2017